Sidor

söndag 5 september 2010

Vart tog helgen vägen?

Helgen har bara susat iväg. Max har jobbat hela helgen och jag har haft besök. Väldigt skönt att få lite hjälp med Optimus när vi är ensamma hemma. Det blir lite krångligt med de tidiga morgon turerna och sena kvälls turerna. Mira får snällt hänga med i bärsjalen eller selen. Det går rätt bra men det blir ju väldigt korta rundor. Tycker lite synd om stackars Mira som åker ut i pyjamasen.. =)

I fredags träffade vi logopeden och specialpedagogen på habiliteringen för första gången. Det känns verkligen som att det är en ny värd som öppnar sig. Även om jag själv jobbar inom vården har jag aldrig varit i kontakt med habiliteringen och de som jobbar där.

Vi fick lite information om vad de kan hjälpa oss med och hur vi kan hjälpa Mira. Mira kommer att utvecklas precis som alla barn och vi ska egentligen inte göra något annorlunda. Skillnaden är att varje steg i utvecklingstrappan kommer ta lite längre tid för Mira att ta sig förbi, varje "platå" kommer att vara lite längre. Genom att vi som föräldrar är mer medvetna om hennes utveckling och vad vi kan göra för att är att hjälpa och"pusha" henne lite på vägen kan vi försöka påskynda det hela. Varje steg i utvecklingen kommer inte lika naturligt för Mira som för andra barn. På habiliteringen hade de en lite leksak som Mira gillade, "gubben glad/gubben ledsen". Lördagens shoppingtur avrundades med att vi köpte en egen "gubben glad/gubben ledsen" till Mira. 
Hehe.....en väldigt enkel leksak, men jag antar att det är de intensiva ögonen hon har fastnat för.

Nähä, nu ska jag och Mira gå en runda med Opti. Hoppas att det inte är alltför kyligt!

1 kommentar:

  1. Tack för besöket i stallet i söndags :) Hon är sååå söööt lilla plutt Mira :)

    SvaraRadera