Sidor

tisdag 25 oktober 2011

Tillökning =)

Efter lite motgångar den senaste tiden kände vi att vi behövde få in något positivt och roligt i vardagen. Jag och Max har funderat på det ett tag men tyckte att det var bäst att vänta tills vi varit på semester. Det hela gick fortare än väntat och plötsligt dök det rätta tillfället upp... =)

Vi har blivit med katt. Han heter Woody och är 18 veckor gammal och är en riktig gatukorsning mellan olika raser, dock ser han ut som en hederlig bondkatt.

En kollega till mig har fött upp honom på flaska sedan födseln så han är väldigt tillgiven och kelen. Han gick fram till Mira direkt när han såg henne och la sig bakom hennes rygg där hon satt och lekte. Han låter henne klappa och ta på honom utan några vidare protester.

Han har tidigare bott hos en annan familj där det ena barnet tyvärr blev allergisk mot honom. Min kollega hjälpte sedan familjen att förmedla kontakten mellan oss och det känns som att det hittills har blivit väldigt lyckad "adoption" =).

Den stora frågan var trots allt hur det kom att fungera mellan katten och Optimus. Till en början var de väldigt skeptiska mot varandra. Den store Optimus verkade otroligt nog mer rädd för katten än tvärtom.



Woody fann redan första natten sin tryggaste plats, ovanpå garderoberna i tvättstugan. Antar att platsen är noga utvald och att den valdes beroende på att Opti inte kan komma åt honom så högt upp. Där kan han sova lugnt och tryggt.



Under dagarna som gått har spänning släppt lite mellan dem. Men att vi så här snart skulle mötas av den här synen var väldigt oväntat. 



Visst är de söta tillsammans!


I söndags hade Mira besök av en av sina favoriter, storkusinen Agnes. De två gillar verkligen varandra, jag låter bilderna tala för sig själv.....




Jag hoppas att deras glädje för varandra fortsätter att vara så här stark när de blir äldre, då kommer de ha mycket roligt tillsammans!

Imorgon väntar en ny dag i de gröngula kläderna och i den tutande bilen.... =)

1 kommentar:

  1. Ååh så söt han är Woody. Ser ju ut som det går bra för honom och Optimus.
    Vilka härliga bilder på kusinerna :) / Anki

    SvaraRadera